|
منطقه 4 شهری تبریز؛ درگیر مشکلات مسیرگشایی
- منطقه 4 شهری تبریز؛ درگیر مشکلات مسیرگشایی
عرض کم کوچهها باعث شده است مدیران بحران شهری درباره مشکلات خدماترسانی به این محلات در زمان وقوع بحران بارها هشدار دهند. به گفته آنها، در صورت وقوع آتشسوزی در برخی از کوچهها خودروهای آتشنشانی قادر به خدماترسانی نیستند و در بسیاری از کوچهها امکان تردد آمبولانس وجود ندارد. برای حل این مشکلات از 15 سال پیش مسیرگشایی در این منطقه شهری بهعنوان اولویتی جدی مطرح شد. در دوران «صادق نجفی»، شهردار قبلی، با توجه به هزینههای بالای تملک مسیرگشاییها با روند کندتری پیش رفت، اما با پافشاری برخی از مسئولان و اعضای شهر به ویژه «فریدون بابایی»، رئیس کمیسیون عمران شورای اسلامی شهر، این مسیرگشاییها با تغییراتی در دستورالعمل نحوه تملک در مدیریت جدید شهری در دستور کار قرار گرفت.
- دردسرهای مسیرگشایی
سال گذشته مسیرگشایی در امتداد خیابان قطران با عنوان قطران جدید و خیابان سلیمی اجرا شد. ساکنان بخشی از کوی قدیمی «چوزچوزان» توانستند بعد از دهها سال شاهد تردد خودرو در این محله قدیمی باشند. برای اجرای طرحِ مسیرگشایی مشکلاتی نیز وجود داشت از این میان میتوان به چند خانهای اشاره کرد که در مسیر باقی ماندهاند و دسترسی به خیابان را مسدود کردهاند یا اینکه مقابل یکی از ادارات دولتی به علت تفاوت سطح ایجادشده بعد از مسیرگشایی و جمع شدن فاضلاب بوی بدی به مشام میرسد. به گفته اهالی، خانهای بزرگ و متروک پشت مدرسهای واقع در این محله که در نقشههای مسیرگشایی هم وجود دارد، منشا خطرهایی برای اهالی به ویژه دانشآموزان است. در این خانه معتادان و اشرار جمع میشوند و از این رو محله برای اهالی ناامن شده است. مشکلات بافت فرسوده و تراکم کوچهها و خانهها در منطقه 4 شهری به حدی است که با وجود نواقص متعدد، اهالی اصرار به تداوم مسیرگشاییها در این منطقه دارند.
- تعیین تکلیف خانههای بدون مالک
مدیر املاک منطقه 4 شهرداری تبریز با بیان اینکه اکنون با ادارات واقع در مسیر و دادستانی برای حل مشکل اهالی نامهنگاریها کردهایم، میگوید: اختلاف سطح و تعیین تکلیف چند متر رهاشده در اطراف این ادارات مشکلاتی است که به دلیل قرارگیری برخی ادارات در این منطقه به وجود آمده است. طی مذاکرات و نامهنگاریها تصمیم گرفته شد، با همکاری این ادارات، مشکلات ساکنان را برطرف کنیم.
«علی زارعی» به خانههای بدون مالک و رهاشده در این مسیرها اشاره میکند و میافزاید: بعضی از این خانهها چندین ورثه دارند و برخی از آنها خارج از کشور زندگی میکنند و دسترسی و توافق با آنها مشکل است. با هماهنگی دادستانی تا یک ماه آینده این خانهها تعیین تکلیف میشود تا امنیت شهروندان ساکن در این محدوده فراهم شود. همچنین امکان تردد خودرو در کوچههای کمعرض مهیا خواهد شد.
- اخطار به مالکان خانههای مخروبه
معاون خدمات شهری منطقه 4 تبریز با بیان اینکه وجود خانههای مخروبه در بافت فرسوده این منطقه امنیت اهالی را به خطر انداخته است، میگوید: برخی از این خانهها و املاک مساحت زیادی دارند و برای اهالی مشکلات متعددی ایجاد میکنند. این خانهها محلی برای زندگی حیوانات و حشرات موذی شده و انباشت زباله سلامت ساکنان را با خطر مواجه کرده است. «احد یعقوبیفنا» خاطرنشان میکند: برخی از خانهها در این منطقه دیوارهای سستی دارند که امکان خراب شدن آنها وجود دارد. با دستور شهردار منطقه برای شناسایی و اقدام سریعتر مالکان مقابل این خانهها بنرهایی نصب شده است. به مالکان مهلت داده میشود برای رفع خطر اقدام کنند و اگر رفع خطر در مدت اعلامشده قانونی انجام نشود، شهرداری اقدام میکند و هزینهها را از صاحب ملک مطالبه خواهد کرد.
- برنامهریزی برای 20 مسیرگشایی 12 متری
شهردار منطقه 4 تبریز با بیان اینکه مسیرگشایی در بافت فرسوده این منطقه دشواریهای خاص خود را دارد، میگوید: مهمترین مشکل تامین هزینههای تملک خانهها و املاک واقع در مسیر است. با مصوبه شورای شهر دیگر غرامت نقدی به مالکان خانههای واقع در مسیر داده نمیشود، بلکه به ازای متراژی که در مسیر قرار میگیرد 5 برابر تخفیف هزینه پروانه در نظر گرفته میشود. مثلا اگر 50 متر از خانه در مسیر خیابان قرار داشته باشد، مالک میتواند تا 250 متر هزینه پروانه پرداخت نکند.
«اکبر امجدی» در پاسخ به این سوال که برخی خانهها واقع در این مسیر کمتر از 50 متر حتی 20 متر مساحت دارند و نمیتوانند از این تخفیف بهره ببرند، توضیح میدهد: با مذاکرهای که با شهردار تبریز داشتم مقرر شده است لایحه جدیدی به شورا در روزهای آینده تقدیم کنیم که به مالکان این خانهها از محل اعتبارات تملکی شهرداری وجه نقد پرداخت شود. با توجه به مشکلات مالی این پرداختها به سال آتی موکول میشود. شهردار منطقه 4 یادآور میشود: برای حل موردی مشکلات شهروندان ماموریتهای جداگانهای به واحد املاک و خدمات شهری منطقه داده شده است تا در کمترین زمان و حداکثر یک تا دو ماه آینده و قبل از بارشهای موسمی این مشکلات حل شو، اما در این زمینه همراهی شهروندان نیز بسیار مهم است.
.: Weblog Themes By Pichak :.